Dedikert bryggerom

Etter 4 år med brygging på kjøkkenet er jeg omsider i gang med å bygge et dedikert bryggerom i kjelleren. Arbeidet er omfattende så har ikke satt noen dato for når det er ferdig. Mesteparten av arbeidet består av å øke takhøyden som var på 180cm fra støpt gulv til under takbjelkene. med mine nær 182 cm på stømpelesten var det i laveste laget. Jeg gikk på med godt mot med en stor meiselhammer og fikk slått opp betonggulvet og bærte ut tonnevis med betong, pukk og steiner til jeg kom til fjell. Underveis skjønte jeg at det ikke var nok høyde mellom fjell og takbjelker heller, så da ble arbeidet straks mer omfattende. Her noen bilder av prosessen siste tiden.

Elektrisk meiselhammer var ikke effektivt nok når jeg skulle i gang med fjellet i gulvet. Leide en minigraver med pigg for å få litt fortgang. Den var også effektiv til å pigge ut for to dører i grunnmuren.

Slo ut til dør med minigraver og pigg under et 80 cm bredt vindu. Grunnmuren er en pusset tørrmur bygget rundt 1911. Dette blir bryggerommet når jeg er ferdig. 

Avløpsrøret må litt lengre ned i fjellet, og det må gjøres plass til en avlang sluk i gulvet. Fjellsplitt fikser det etter 4-5 dager. Blir mye mer stein å bære ut av kjelleren.

ca. 250 stk. hull på 34 mm er boret med kompressor og borhammer i kjelleren. Nå er det fjellsplitt som jobber videre.

På tide å begynne jobben med å mure opp grunnmuren rundt døren ut fra bryggerimmet. Bør få det ferdig før vinteren kommer…

En stor stein i grunnmuren stikker litt for langt ut i «dørkarmen», den deler jeg ved å bore noen 20 mm hull og bruk av fjellkiler.

Her min plantegning av kjelleren. Bryggerommet til venstre. (Klikk på bildet for å se det større)

Oppdaterer med nytt innlegg når det er noe mer fremdrift i kjelleren.