Batch #31

Bryggedag 22. februar 2020

Denne gang det brygges en Tysk weissbier, og mitt første brygg på en Speidel Braumeister. Det er også første gang jeg brygger denne oppskriften. Maltbasen består av 48,5% Pilsner malt og 48,5% hvetemalt fra Viking. Resten er  4,8% Carapils og 1,6% Melanoidin. Bitterhumle er Magnum og som aromahumle benyttes  Hallertauer Mittelfrüh. innmesk på 43 grader og lar temperaturen stige til 66 grader hvor temperaturen holdes i 60 minutter mesk før utmesk 15 min på 77 grader. Kjøling utføres ved bruk av kjølekappe på bryggeren i kombinasjon med en nedsenkbar spiralkjøler. Vørter på 20 grader pumpes over til en speidel gjæringstank i stål, og gjæres med WB-06. Sikter på en ABV på rundt 4,7% og en lettfrikkelig og god weissbier som kan nytes på kommende fine soldager, enten til god mat eller i solveggen.

Tysk Weissbier
Original Gravity: 1.044
Final Gravity: 1.010
EBC: 10
ABV: 4,5%