Kontinuerlig logging av temp og SG under gjæringen

iSpindel

Logg og følg med på utgjæringen i Brewfather

Jeg har kjøpt 3 stk. iSpindel for å kunne logge gjæringsforløpet og følge med uten å måtte fysisk være ved gjæringsskapene. Etter at en iSpindel er kalibrert og konfigurert mot en webtjeneste, er det bare å droppe den oppi gjæringskaret og følge med på webtjenesten.

iSpindel har en liten gyro som måler den vinkelen iSpindel flyter i, som benyttes til å beregne sukkerinnholdet i væskeblandingen.  En liten mikrochip med wifi rapporterer dette via wifi til en webtjeneste hvor du kan følge med på temperatur og SG i gjæringsfatet til enhver tid.

Jeg bruker Brewfather som webtjeneste, og får da logget temp og SG rett i batchen. Veldig greit å følge med, men man bør ikke benytte SG verdien til faktisk måling av OG, da gjær kan ha festet seg til lokket av iSpindel eller det er  mye krausen eller humle i gjæringskaret som kan påvirke vinkelen til iSpindel og dermed rapportere feil verdier. Men man vil lett se når stormgjæringen er over og når gjæringen er stabil over flere dager. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *