Batch #29 og #30

Nytt år og tid for å brygge igjen. Forrige bryggedag var 2. desember så har sett frem til denne dagen lenge. Jeg skal brygge to øl som jeg har brygget før. Nord På Haugen Helles Boch og Rødselva Red Ale. Førstnevnte vant Bjorleik 2019, og vil inntil videre være fast inventar på en av tappekranene. Rødselva må brygges igjen fordi forrige batch er i ferd med å gå tom på tapp.

#29 Nord  På Haugen Helles Bock

Først ut er Nord På Haugen. Mesking og koking gikk helt etter boken, og resulterte i en OG på 1.065 mot forventet 1.067. Jeg fikk 26 liter i gjæringskaret mot planlagte 25. Første batch for dagen er i gjæringskaret og venter nå på 3 pakker W-34/70 som rehydreres før pitch. Er nå klar for brygging av #30 – Rødselva.

  

   

#30 Rødselva Red Ale

Etter en rask skylling av brygger etter forrige brygg overføres forvarmet vann fra HLT til brygger. Malten er raskt tilsatt og rørt inn og meskingen er i gang. Dette er brygg nr. 30 og prosessen glir fint. Vanligvis kjører jeg to bryggemaskiner med ca. en times forskjell på oppstart, men i dag skal jeg sjekke hvor mye tid jeg egentlig sparer på to bryggere med tanke på rengjøring etter brygging. Også denne batchen gikk etter boken OG endte på 1.060 mot forventet 1.058. Rødselva skal gjæres med to pakker US-05. Forventet FG på Rødselva er 1.012 som da gir en ABV på 6,3%.

Begge batcher står nå til gjæring, og det er bare å vente på at de små arbeiderene tygger seg gjennom sukkeret.