Oppgradere bryggemaskin med SmartPID

I utgangspunktet er jeg fornøyd med bryggeren og originalkontroller på denne, men jeg har valgt å kjøpe en SmartPID retrofit pakke tilpasset denne type bryggere. En PID gir mer stabil temperatur under meskingen og hindrer for stor overskridelse av temperatur ved å «pulsere» elementene for å nå og opprettholde innstillt verdi. SmartPID har også integrasjon mot Brewfather og kan overføre oppskriften direkte til SmartPID, samt styre effekt, pumpe og temperatur rett fra Brewfather. Denne integreringen mellom brygger og Brewfather er den største grunnen til at jeg har valgt å oppgradere. Monteringen av SmartPID gikk greit, men jeg anbefaler sterkt å vurdere å ta med en med elektrisk fagkompetanse til å bistå.

SmartPID selges som en Retrofit pakke med alt du trenger for å bytte ut original kontroller, og inneholder foruten selve SmartPID en ramme for å dekke hullet til gammel kontroller, en SSR, Strømforsyning til PID og ny temperatursensor som passer i originalt hull. Noen strømkabler må man selv anskaffe.