Batch #25

Tilbake fra ferie og kort tid til Bergen Ølfestival. I år tenkte jeg å delta i hjemmebryggerkonkurransen til Bergen Ølfestival. I år er det Belgisk Blonde som er typen det skal konkurreres i, en øltype jeg ikke har brygget ennå. Jeg har en oppskrift jeg komponerte for en tid siden som ennå ikke er brygget som blir dagens brygg. Kjenner litt på det å sende inn øl til konkurranse, men har bestemt meg for å la frykten ligge å sende inn denne om brygging og gjæring går bra. Det vil bli kjekt å få tilbake dommervurderinger for å se hva jeg bør forandre på. Bryggedagen gikk veldig bra. Etter innmesk og 20 min starter jeg sirkulering og etter 30 min tilsetter jeg tre never med risskal for å få bedre sirkulasjon i mesken.  Det er 1,5 kg. hvetemalt i denne oppskriften. Preboil SG var spot on, men endte med en OG på 1.059 mot forventet 1.064. Vørter blir nå gjæret med tre pakker rehydrert Safbrew T-58, og får jeg forventet utgjæring skal den ende på ca. 6,2% ABV som er helt OK for en Belgisk Blonde. Denne vil få navnet Småfeta, hentet fra gamle stedsnavn ved gården. 

Småfeta 
Original Gravity: 1.059
Final Gravity: 1.012
ABV: 6,2%

Bilder fra bryggedagen