Batch # 24

Brygging av Smugleitet Pilsner

Smugleitet er en forfriskende pilsner med blomsteraktige toner av Saaz-humle. Bitterheten fremhever et friskt smaksbilde og humlearomaen gjør dette til en nydelig pilsner.

Bryggedag 30. juni 2019

I dag ble det brygget en pilsner. Denne skulle jeg ha brygget tidligere i vår for å ha klar til sommeren, men nå brygges den for å være klar til min 50års feiring på gården i slutten av august. Smugleitet er min egen oppskrift på en pilsner som er brygget en gang tidligere (Batch #14). Den batchen fikk veldig gode tilbakemeldinger  og blir stadig spurt om jeg ikke skal brygge igjen. Dette blir en fin øl til de gjestene som tror de bare like pils.

Bryggedagen gikk strålende. Startet bryggingen 12:40 og 20:30 var gjæren pitchet og temp i gjæringskaret holdt 10,3 grader. Blir en av de første 5 ølene som skal på mine nykjøpte intertap kraner til kegeratoren. Det finner du snart mer om i en annen artikkel på siden.

Smugleitet
Original Gravity: 1.051
Final Gravity: 1.012
ABV: 5,1%