Batch #23

Bryggedag 6. juni 2019
Denne gang ble det brygget en ny egenkomponert oppskrift på en Maibock (Helles Bock) Maibock er en øltype jeg liker godt og oppskriften ble utarbeidet i april. Min kone startet oppvarmingen av meskevannet slik at jeg kunne meske inn umiddelbart når jeg kom hjem fra jobb kl. 15:30. Bryggingen gikk uten problemer og før kl. 21:00 var bryggeutstyret rengjort og ryddet, og gjæringskaret godt plassert i gjæringsskapet. En kjekk og effektiv bryggedag unnagjort. Når jeg sjekket gjæringsskapet noen timer senere så jeg en liten lekkasje fra kranen, så jeg måtte overføre vørter til nytt gjæringskar.

#24 Nordpå Haugen
Original Gravity: 1.067 (+3)
Final Gravity: 1.012
ABV: 7.2%

Mesking
Malt fra Vestbrygg
Ferdig skyllt
Venter på at trub setter seg etter whirlpool
Maltseng
Gjæring