Batch #21 og #22

Bryggedag 30.mai 2019

Denne gang skal det brygges to batcher på to bryggere.  #21 er Rødselva red ale og #22 er Klypemyra IPA. Rødselva er en ny egenkomponert oppskrift som brygges for første gang, og Klypemyra er den første egne oppskriften jeg brygget, og som nå brygges for fjerde gang.

Jeg startet meskingen av Rødselva og etter ca. halvannen time starter jeg meskingen av Klypemyra i den andre bryggeren. Rødselva styres av SmartPID via Brewfather, og Klypemyra kjører jeg manuelt med originalkontrolleren. Jeg forskyver meskestart for å unngå å måtte skylle og kjøle begge samtidig. Bryggedagen gikk strålende, og det er første gang jeg fullstendig glemmer å logge notater underveis. Mest fordi jeg ikke hadde noen problemer underveis. Rutinene er godt innarbeidet og dagen er godt planlagt. Er i bryggemodus og glemmer fullstendig både notater og bilder underveis.

#21 Rødselva Red Ale
Original Gravity: 1.057
Final Gravity: 1.012
ABV: 5,9%

#22 Klypemyra IPA
Original Gravity: 1.063
Final Gravity: 1.012
ABV: 6,7%

Begge batcher brygges for en dobbel 50 års feiring på gården 24 August. Innen den tid vil jeg forhåpentligvis ha fått montert mine 5 Intertap kraner i det ene kjøleskapet.