Ny mottrykksfyller

Min nye mottrykksfyller

Min gamle mottrykksfyller

For en god stund siden kom jeg over en video av en mottrykksfyller på YouTube som jeg umiddelbart fikk lyst på. Jeg har fylt flasker med en mottrykksfyller kjøpt på ebay som fungerer helt greit, men det var tungt arbeid med å holde trykket mot flasken samtidig som man åpner og stenger kran for CO2 og Øl, for deretter å korke dem. I tillegg må man ha noe å sette fra seg denne fylleren på/i når man korker (dersom man er alene).

Produsenten av den nye mottrykksfylleren tilbyr den i to varianter: Hembryggaren og Microbryggaren. Forskjellen er at hembryggar varianten leveres med slangekoblinger i næringsmiddelgodkjent plast mens Microbryggaren leveres med koblinger i rustfritt, og har hurtigkoblinger i stål for CO2.  Standard versjonen av mottrykksfylleren passer flasker fra 175 til 270 mm, og en forhøyd versjon støtter flasker på inntil 310 mm. Jeg valgte sistnevnte i forhøyd variant (Microbryggaren). Det følger med en adapter for vanlige korker (ø27mm), men jeg kjøpte også en ekstra  adapter for patentkorkflasker (ø30mm) samt en for kortere flasker med standard korker (ned til 150 mm). Det skulle dekke mitt behov for flaskevarianter.

Mottrykksfylleren er i bruk, og hvilken forbedring det ble! Jeg har ikke bilde eller video fra selve bruken av mottrykksfylleren ennå, men skal oppdatere så når jeg får fotografert og/eller filmet en tappedag. Inntil da søk etter pilsnerkokaren på youtube for å se den i bruk.

Mottrykksfylleren er svært enkel i bruk, og jeg fyllte 228 flasker første gang jeg benyttet den. Det gikk unna på ca. 2,5 timer inkludert rengjøring av mottrykksfyller og ølslanger mellom øltypene. Flaskene var da vasket og skylt med StarSan på forhånd. Av 228 flasker var det bare tre flasker som «skummet» under tappingen, og alle ganger var det brukeren og ikke produktet som feilet.

Denne anbefales varmt for flaskefylling av karbonert øl fra fat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *