Batch #14

Bryggedag 24. november 2018
Batch #14 er en pilsner som får navnet Smugleitet. Dette er en pils med Saaz humle. Saaz har en særegen klassisk aroma og er benyttet i en mengde lager og pilsner. Med sin varme urtekarakter er dette en humle jeg liker godt i lagerøl. Saaz er en aromahumle med ganske lav alfasyreprosent. Jeg synest den også gir en delikat bitterhet når den brukes som bitterhumle.

Maltbasen i denne er Pilsnermalt (90.3%), Munich II (6.6%) og Syremalt (3.1%). Saaz er fordelt likt med 2 g/l på First Wort, 30min, 10, min og 2min. Gjær er W-34/70. Bryggedagen ble gjennomført på litt over 6 timer inkludert vasking av utstyr. NEdkjølingen tok noe lengre tid da jeg kjølte vørter ned til 9 grader før jeg overførte til gjæringskar. Gjæringsforløp starter på 8 grader og øker 1 grad hver 4. dag frem til 12 grader. En liten rast på 15 grader til slutt før den ble overført til fat. tre uker senere (etter noen smaksprøver) ble den mottrykksfyllt og endte med 67 flasker (0,33) klar for å nytes utover våren. Venner og familie har lenge bedt meg om å brygge en pils, så nå får vi se om resultatet er godkjent.

#14 Smugleitet pilsner
Original Gravity: 1.046
Final Gravity: 1.010
ABV: 4,7%

Mesking av Smugleitet pilsner

90 min. koking
Gjæring med Co2 høsting for å unngå suck back ved cold crash